diumenge, 18 de novembre del 2007

Formes de previndre el SIDA

Hi ha tres maneres de contagiar-se del sida:

- Per vía sexual.
- Per vía sanguinea.
- Per vía perinatal.

Però també hi han mètodes de prevenció en cada una d'aquestes formes:



- Per vía sexual: Sempre que es mantinguen relacions sexuals amb penetració (anal, vaginal o oral) y no es sapia si alguna de les dos persones es seropositiva i siga portadora del virus, es deu utilizar de forma adeqüada el preservatiu com a mètode preventiu. Practicar el sexe amb penetració de forma segura utilitzant el condó, de manera correcta, evita la transmisió del VIH, així com de la resta de enfermetats de transmissió sexual i un possible embarás.







- Per vía sanguinia: compartir el material de injecció comporta un risc molt alt de contagi, actualment esta pràctica queda reduida casi exclusivament a les persones que s'injecten drogues il·legals. La prevenció es centra en la utilització de material d'injecció d'un sol ús i recipient individual, o la esterilització correcta en cada nova utilització.






- Per vía perinatal: Si una dona portadore del VIH decideix quedar-se embarassada, haurà de tenir en compte que es tracta d'un embaràs de risc. Ha de efectuar un rigurós seguiment mèdic del seu embaràs y saber que el tactament antiretrovíric disminueix el risc de trasnmissió del VIH
al seu fill o filla. Si una dona VIH queda embarassada, te la posibilitat d'interrompre el seu embaràs, segons la llei.







Aquestes son algunes indicacions del que hem de fer per a no contagiar-nos. Pareix bastant clar i sencill, pero el problema es dona majoritariament als paisos pobres on no tenen els suficients recursos, encara que actuament aquest virus està extenense cada vegada més en més llocs i en més persones.

El que em de intentar fer és més publicitat sobre aquest tema i consenciar molt més ala gent, perque encara que aquestos últims anys s'ha treballat en el tema, encara queda molt de camí per fer per acabar amb aquesta enfermetat.